Social Icons

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Σύλληψη αλλοδαπού για διαρρήξεις και κλοπές στον αριθμό 14!



Συνελήφθη στις 13-6-2013 το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γαλλίας, ο οποίος λίγο πριν είχε διαρρήξει αποθήκη διαμερίσματος πολυκατοικίας στην ίδια περιοχή. 
 
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εκατό ευρώ και διαρρηκτικά εργαλεία
 
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστο συνεργό του, τα τελευταία δύο χρόνια διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από διαμερίσματα και αποθήκες πολυκατοικιών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν. Ειδικότερα, είχαν διαπράξει δεκατέσσερις διαρρήξεις διαμερισμάτων και αποθηκών πολυκατοικιών στην Αθήνα, το Πέραμα, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, τον Πειραιά, τη Δάφνη, το Βύρωνα και τον Κορυδαλλό. 
 
Σε βάρος του 43χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Γ’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Πειραιά για το αδίκημα της αντίστασης και παράβαση των Νόμων περί Ναρκωτικών και περί Όπλων, ένα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Λειβαδιάς για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών και μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών. 
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Θα χάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές, αλλά τα Χριστούγεννα θα πάρει την αδειά του να συνεχίσει το έργο του...

Προσοχή γιατί όπως φαίνεται δεν φεύγουν μακριά απο την Αττική!



Πυρ με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών άνοιξαν οι δραπέτες που έπεσαν χθες σε μπλόκο στα όρια του νομού Φθιώτιδας.

Θρίλερ εκτυλίχθηκε τη νύχτα που μας πέρασε, με τους δραπέτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν αρκετές φορές αλλά τους έχαναν, αφού οι επικίνδυνοι κακοποιοί, φαίνεται πως γνωρίζουν πολύ καλά το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής, ενώ άλλαζαν συνεχώς αυτοκίνητα.

Τη μια και μοναδική φορά που έπεσαν σε μπλόκο αστυνομικών, μόλις πλησίασαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, άνοιξαν πυρ με τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11:00 το βράδυ, όταν κοντά στο Πολύδροσο (Σουβάλα), εντοπίστηκε να κινείται το κλεμμένο Lada Samara, που είχαν κλέψει οι δραπέτες από τον Σκαμνό. Αμέσως σήμανε συναγερμός.

Οι δραπέτες όταν κατάλαβαν ότι το συμβατικό αυτοκίνητο που τους ακολουθεί είναι της αστυνομίας, ανέπτυξαν ταχύτητα και χάθηκαν μέσα στους αγροτικούς δρόμους του Παρνασσού στην περιοχή της Αμφίκλειας. Οι αστυνομικοί που είχαν στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία, εντόπισαν τουλάχιστον τρεις φορές το κλεμμένο αυτοκίνητο, αλλά οι δραπέτες κατάφεραν να διαφύγουν, μέσα στο δαιδαλώδες αγροτικό οδικό δίκτυο του Παρνασσού.

Λίγη ώρα αργότερα έκλεψαν μια ασημί κλούβα από τη Δαύλεια και με αυτή κινήθηκαν προς Βοιωτία μέσα από τα χωριά της Λοκρίδας. Λίγο μετά τις 2:00΄ τα ξημερώματα έπεσαν σε μπλόκο της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, στα όρια των νομών Φθιώτιδας και Βοιωτίας στο ύψος του παλιού "Λεβέντη".

Οι αστυνομικοί που δεν ήξεραν ότι οι επικίνδυνοι κακοποιοί είχαν αλλάξει αυτοκίνητο αιφνιδιάστηκαν. Οι δραπέτες μόλις πλησίασαν στο μπλόκο άνοιξαν πυρ με τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, χωρίς να καταφέρουν να ακινητοποιήσουν το κλεμμένο όχημα. Ευτυχώς από τη συμπλοκή δεν υπήρξε τραυματισμός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η κλεμμένη ασημί κλούβα, βρέθηκε τα ξημερώματα παρατημένη στους Δελφούς, απ' όπου οι δραπέτες έκλεψαν ένα φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν προς τον Παρνασσό, όπου φαίνεται ότι δραπέτες έχουν βρει το τελευταίο χρονικό διάστημα καταφύγιο.

Οι αστυνομικές Διευθύνσεις Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας είναι επί ποδός και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από Αθήνα.

Και οι αστυνομικοί με τα πίου πίου ανταπέδωσαν τα πυρά...πόσο ακόμα;;;;